اندود کاری چیست؟ | معرفی انواع + کاربرد ها 0 تا 100 ⭐

اندود کاری چیست؟ | معرفی انواع + کاربرد ها 0 تا 100 ⭐

اندود کاری چیست؟ | معرفی انواع + کاربرد ها 0 تا 100 ⭐

شاید برایتان سوال پیش بیاید که اندود کاری چیست؟ اندود کاری از جمله فرآیند های بسیار با اهمیت در صنعت ساختمان سازی می باشد و ساختمان را در مقابل عواملی مثل رطوبت، حشرات، عوامل جوی مختلف و… ایمن می سازد.

 

همچنین سطح کار به کمک این فرآیند صاف و یکدست می گردد. اندود کاری به کمک تجهیزات، متریال و راه های مختلفی قابل انجام می باشد. ما در این مقاله در سایت سپاهان عایق فرداد به شما خواهیم گفت اندود کاری چیست و به چه صورت انجام می شود.

 

اندود کاری چیست؟

 

اندود در زبان فارسی معنی روکش کردن و پوشاندن را می دهد. در واقع در این فرآیند، با به کارگیری یک سری مواد، سطح سقف و دیوار ها و همچنین برخی قسمت های دیگر ساختمان را می پوشانند. اندود کاری معمولا در مراحل آخر ساختمان سازی انجام می شود و به عنوان یک پوسته محافظ عمل می نماید.

 

می بایست برای انجام اندود کاری از پیمان کاران و نیرو های حرفه ای کمک گرفت تا بتوان بازخورد خوبی دریافت نمود و عمر مفید ساختمان را افزایش داد. به ماده ای که جهت انجام اندود کاری به کار می گیرند، ملات می گویند.

 

معمولا برای تهیه ی این ملات از سیمان و ماسه استفاده می نمایند و به آن درصد معینی آب اضافه می کنند. وسایل مورد نیاز جهت اندود کاری ماله و کمچه می باشد.

 

 

هدف از اندود کاری چیست؟

 

در جواب هدف اندود کاری چیست باید بگوییم که به طور کلی فرآیند اندود کاری سبب محافظت از ساختمان در برابر عوامل خارجی و داخلی می گردد. همچنین جلوه ی زیبایی به سطح ساختمان می دهد.

 

به علاوه اندود کاری قادر است سبب عایق بندی ساختمان در مقابل حرارت و صوت شود و به افزایش عمر مفید ساختمان کمک کند. این فرآیند سبب هموار شدن سطوح مختلف ساختمان شده و از دیوار ها و سقف در مقابل رطوبت جلوگیری کرده و مانع از فرسودگی دیوار ها می شود.

 

همچنین از نفوذ و اسکان حشرات در سقف و دیوار ها ممانعت می کند و سطح کار را جهت نقاشی آماده می سازد. همین عوامل سبب حفاظت از ساختمان و افزایش طول عمر آن می گردد.

 

 

اندود کاری چیست - مزیت اندودکاری چیست - سپاهان عایق فرداد
اندود کاری چیست – مزیت اندودکاری چیست – سپاهان عایق فرداد

 

 

مراحل اندود کاری چیست؟

 

در جواب مراحل اندودکاری چیست باید بگوییم که این فرآیند به دو مرحله تقسیم می گردد که شامل اجرای آستر و تنظیم نمودن شیب و یکدست و صاف کردن سطح ساختمان می باشد.

 

قشر رویه نیز به عنوان سطح پایانی اجرا می شود. جهت اجرای آستر، به شمشه گیری و کروم بندی نیاز است. جهت اندودکاری از ملات خاک، سیمان، ماسه، گچ و… استفاده می نمایند. در ادامه دو روش اندودکاری را بیان خواهیم کرد:

 

مرحله ی آستر

 

پس از تهیه ی مواد لازم جهت تهیه ی ملات، اندود کاری آغاز می گردد. پیش از این که اندودکاری را شروع کنید، می بایست عملیاتی به نام شمشه کشی را روی دیوار انجام دهید. برای انجام این مرحله می بایست سطح کار را به طور کامل صاف کنید و همه ی دیوار ها را در یک تراز قرار دهید.

 

این فرآیند موجب عایق بندی درز های دیوار ها می گردد و مانع از نفوذ مواد اندودکشی به سفیدکاری دیوار می شود. به طور کلی در فرآیند شمشه کشی، شیب دیوار به گونه ای تنظیم می گردد تا سطح کاملا یکدست و قابل مشاهده باشد.

 

 

مرحله ی رویه

 

پس از این که آستر را اجرا نمودید، می بایست به مرحله ی اندود کاری ساختمان بپردازید که این مرحله شامل انجام فرآیند رویه و ایجاد نمودن سطح پایانی است. برای انجام این فرآیند می بایست از ملات مطلوب استفاده شود تا سطوح جلوه ی زیباتری پیدا کند که معمولا از عملیات گچ بری و رنگ آمیزی دیوار ها استفاده می نمایند.

 

این مرحله در واقع مرحله ی آخر اندود کاری می باشد که ظاهر نهایی سطح را مشخص می کند. تا این قسمت متوجه شدیم اندود کاری چیست و مراحل آن به چه صورت است. حال در ادامه با انواع اندود ساختمانی آشنا خواهیم شد.

 

 

انواع اندود ساختمانی

 

اندود کاری یکی از روش های مرسوم در صنعت ساختمان می باشد که جهت پوشش سطوح آن را به کار می گیرند. در ادامه انواع اندود بررسی خواهد شد:

 

اندود کاری آهکی یا سیمان

 

یکی از انواع اندود کاری، نوع سیمانی یا آهکی آن است که دوام و پایداری آن بسیار بالاست و مقاومت خوبی در برابر شرایط جوی مختلف از خود نشان می دهد. اندود کاری با مواد آهکی یا سیمانی، هم به روش دستی قابل انجام است هم با استفاده از سیستم پمپینگ.

 

در روش پمپینگ مواد مورد نظر روی سطح پاشیده می شود. محتوای این مدل اندود کاری بر مبنای مواد سیمانی یا آهکی، ضخامت و تعداد لایه آن ها، به شکل پیش ساخته و سنتی انجام می شود.

 

 

اندودکشی آستر

 

اندود کاری آستر نیز یکی از انواع اندود کاری در صنعت ساختمان سازی می باشد که جهت پوشش دهی سقف و دیوار ها به کار گرفته شده و لایه ی زیرین اندود نهایی محسوب می شود.

 

اندود آستر را جهت عایق بندی دیوار و افزایش دوام آن به کار می گیرند. اندود آستر از نوع سیمانی می باشد و هم در خارج و هم در داخل ساختمان کاربرد دارد.

 

سنگدانه های سبک مثل ورمیکولیت، پومیس یا پوکه معدنی، پلی استایرن انبساطی یا EPS و… جهت تهیه اندود آستر به کار گرفته می شوند. این مواد سبب تقویت خاصیت ارتجاعی و افزایش قابلیت اندود کاری آسترها، استفاده می شوند و از از هم پاشیدگی جلوگیری می نماید.

 

اگر از اندود آستر خارجی استفاده نمودید، بهتر است از مواد ضد آب استفاده نمایید تا دوام نمای ساختمان شما افزایش یابد.

 

 

اندود کاری نهایی و تزئینی

 

در این مرحله اندود کاری، یک لایه اندود نهایی به عنوان پوششی جهت زیرسازی ساختمان به کار گرفته می شود و سبب افزایش زیبایی و جلوه ی نهایی ساختمان می گردد. به علاوه این نوع اندود، ساختمان را در مقابل شرایط جوی مختلف محافظت می نماید.

 

متریال های مورد استفاده در این اندود شامل سیمان سفید، آهک هیدراته، ماسه با دانه بندی خاص می باشد. این را هم باید بدانید که جهت رنگ آمیزی دیوار های خارجی هم رنگدانه های اکسید آهن یا کروم مورد استفاده قرار می گیرد.

 

 

کاربرد اندود کاری چیست - انواع اندود - اندود چیست - اندود چیست ساختمان
کاربرد اندود کاری چیست – انواع اندود – اندود چیست – اندود چیست ساختمان

 

 

ملات اندود کاری چیست؟

 

ملات اندود کاری مخلوطی است که تشکیل شده از چند ماده ی مختلف می باشد. از جمله اجزای تشکیل دهنده ی ملات اندود کاری می توان به پرکننده ها، چسباننده، آب و یک سری مواد افزودنی اشاره نمود.

 

یکی از ملات های قدیمی که در زمان گذشته جهت اندود کاری آن را به کار می بردند، کاهگل بوده که یک عایق بسیار مناسب در مقابل صوت و حرارت می باشد. این مخلوط از ترکیب گل و آب به دست می آید و معمولا جهت جلوگیری از ترک خوردگی و گسترش آن، به آن کاه اضافه می نمایند.

 

معمولا از این ملات جهت زیر سازی اندود گچی، اندود ساختمان های گلی و آب بندی ساختمان ها به کار می برند. عمدتاً آهک هیدراته در اندود کاری به کار گرفته می شود و به دو گروه آهک هیدراته هیدرولیکی با کلسیم بالا و آهک هیدراته هیدرولیکی با منیزیم بالا تقسیم می گردد.

 

ملات آهک و گچ از اضافه نمودن دو قسمت آهک شکفته به یک قسمت وزنی گچ به دست می آید که از آن برای اندود کاری در مناطق مرطوب استفاده می نمایند. سطح زیرین که می خواهید بر روی آن اندود آهک و گچ را به کار بگیرید می بایست کاملا خشک باشد.

 

اندود ماسه سیمان با آهک را می توان برای اکثر سطوح ها استفاده نمود. ملات گچ و پرلیت یک عایق صوتی و حرارتی مناسب محسوب می گردد و از گسترش آتش جلوگیری می نماید. همچنین در زمان آتش سوزی به دلیل عایق بودن، به کاهش نفوذ حرارت اسکلت بتنی و فولادی ساختمان کمک شایانی می کنند.

 

 

سخن آخر

 

در پاسخ سوال اندود کاری چیست باید بگوییم که عملیاتی است که در مرحله ی آخر ساختمان سازی اجرا می گردد و به عنوان یک پوشش محافظ عمل می کند.

 

از مهم ترین اهداف اندود کاری می توان به جلوگیری از نفوذ رطوبت به سقف و دیوار ها، تسطیح سطوح ناهموار، جلوگیری از فرسودگی دیوار ها، ممانعت از اسکان حشرات در سقف و دیوار ساختمان و آماده سازی سطح جهت نقاشی و… اشاره نمود.

 

امروزه روش های متعددی برای آب بندی ساختمان ها، محافظت از آن ها در مقابل عوامل خارجی و داخلی مختلف وجود دارد. بنابراین متداول ترین سوالات در رابطه با ساختمان سازی شامل عایق چیست، آب بندی چیست، کدام عایق ها برای عایق بندی ساختمان مناسب تر است؟ قیمت انواع عایق چقدر است و… می باشد.

 

یکی از بهترین عایق های ساختمانی عایق پشم سنگ می باشد که سپاهان عایق فرداد آن را با نازل ترین قیمت و بهترین کیفیت به بازار عرضه می کند. ما در این مقاله به شما توضیح دادیم که اندود کاری چیست و مراحل آن به چه صورت است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.