- 03142643184
- اصفهان - نجف آباد - خیابان شریعتی شرقی سه راه فرهنگ ساختمان اداری نگین
یکی از مهم ترین مسائل در امر ساختمان سازی، عایق کاری دیوار زیر زمین می باشد. جهت این که زیر زمین یک ساختمان قابل سکونت باشد، لازم است دیوار های آن را عایق بندی نمود.
عایق کاری دیوار زیر زمین از هدر رفتن انرژی جلوگیری نموده و دیوار ها را در برابر نفوذ آب و رطوبت محافظت می نماید. از آن جایی که فضای زیر زمین مستعد رطوبت می باشد، از این رو عایق کاری دیوار زیر زمین یکی از امر حیاتی برای عایق کاری ساختمان به حساب می آید.
از طرفی در فصل زمستان و هوای سرد، زیرزمین هایی که عایق بندی نشده اند، انرژی گرمایشی ساختمان را تا ۳۰ درصد از بین می برند که همین امر در هدر رفت انرژی و افزایش هزینه بسیار تاثیرگذار می باشد.
همچنین در فصل تابستان با گرم شدن هوا، رطوبت به داخل دیوار ها راه می یابد و سبب ایجاد کپک و نم زدگی می شود.
بنابراین عایق کاری دیوار زیر زمین از این خسارت های بدنه ی ساختمان جلوگیری می نماید. ما در ادامه در سایت سپاهان عایق فرداد، اهمیت و کاربرد عایق کاری دیوار زیر زمین را برای شما شرح خواهیم داد.
فهرست محتوا
Toggle
از مناسب ترین عایق ها جهت عایق کاری دیوار زیر زمین، پشم سنگ، ایزوگام، قیرگونی و… می باشد. این عایق کاری به دو صورت قابل اجرا است. روش اول را در صورتی استفاده می نمایند که خاک زیر زمین کاملا سست شده و دارای عمق زیادی باشد.
در این روش، عایق کاری دیوار زیر زمین به صورت افقی انجام می گیرد. یعنی عایق رطوبتی به شکل افقی زیر دیوار ها آجر شده و پس از این که دیوار سازی زیر زمین به پایان رسید، پشت آن را به کمک ملات سیمانی پوشش می دهند.
در هنگام انجام این روش، به مسیر لوله های آب توجه نمایید و آن ها را در مجاورت عایق ها قرار ندهید. روش دوم عایق کاری زیر زمین را معمولا برای مواقعی که ارتفاع زیرزمین کم است، استفاده می نمایند.
جزئیات عایقکاری دیوار زیرزمین در روش دوم به این صورت است که تیغه ی محافظ کاملا اجرا می گردد و در ادامه به وسیله ی ملات سیمانی پوشش داده می شود. بعد از این که دیوار های زیر زمین بر روی آن اجرا گردید، مراحل عایق کاری به پایان می رسد.
یکی از روش های مناسب جهت دیتیل عایقکاری دیوار زیرزمین، استفاده از عایق های فوم سخت می باشد که می توان آن ها را به سه روش مورد استفاده قرار داد که شامل فوم سفت و سخت، ترکیب مواد مورد نظر با سیستم وال استود و مورد استفاده قرار دادن قیرگونی می باشد.
مورد استفاده قرار دادن فوم سفت و سخت و نوار خز برای عایق کاری دیوار زیر زمین
در این روش ورق های فوم را با ضخامت ۱ تا ۱/۲ اینچ به کمک پیچ های بتنی به طور مستقیم به ریوار فونداسیون متصل می نمایند. این پیچ ها به وسیله ی نوار های خز دار چوبی هدایت می گردند و سپس دیوار خشک را بر روی نوار های خزدار نصب می نمایند.
این روش عایقکاری دیوار زیر زمین مقرون به صرفه و آسان می باشد اما از طرفی کارایی آن به عنوان یک عایق، نصف وال استود می باشد و مورد استفاده قرار دادن پیچ های بتنی متعدد می تواند مشکل ساز باشد. معمولا این روش را برای زیر زمین هایی مورد استفاده قرار می دهند که نیاز به عایق کاری کمی دارد.
مورد استفاده قرار دادن فوم سخت و وال استود جهت عایقکاری دیوار زیر زمین
در این روش به کمک چسب فوم، به طور مستقیم ورق های فوم سفت را با ضخامت یک تا دو اینچ به دیوار فونداسیون متصل می نمایند.
سیستم وال استود(wall stud) ساخته شده به کمک ناودانی های فلزی یا چوبی می باشد و قرار گرفته در مجاورت فوم سخت است و آن را در پایین و بالا ثابت نگه می دارند.
در پایان دیوار خشک اضافه می گردد. این روش برای عایق کاری دیوار زیرزمین مناسب تر بوده و می توان انواع عایق پشم سنگ را جهت ضدآب کردن دیوار ها در حفره های دیوار استفاده نمود.
از نظر ساختاری این سیستم عایق کاری از دیوار پی مستقل بوده و اجرای آن بسیار آسان تر از نوار های خز دار می باشد، به این دلیل که اتصال دهنده های کمتری در بتن وجود دارد.
اما مصالح بیشتری جهت اجرا نیاز دارد که قیمت عایق کاری را تا حدودی افزایش می دهد. معمولا از این سیستم جهت عایق کاری زیر زمین هایی که بزرگ تر هستند و به حداکثر ارزش عایق نیازمند می باشند، استفاده می نمایند.
مورد استفاده قرار دادن قیرگونی جهت عایق کاری دیوار زیر زمین
این دو روش گفته شده در بالا در کشور ایران کمتر مورد استفاده قرار می گیرند و متداول ترین روش، روش سوم و استفاده از قیرگونی یا مقوای قیر اندود و …می باشد.
در این روش از بالا تا پایین عایق کاری انجام می گیرد و لایه های قیرگونی بر روی هم قرار می گیرند و رطوبت قادر نیست از زمین به دیوار زیرزمین نفوذ نماید.
زمانی که عمق زیر زمین کم است و خطر ریزش خاک دیده نمی شود، اجرای ملات سیمانی، اجرای تیغه ی محافظ به صورت قائم، عایق قائم و ساختن دیوار اصلی، مورد استفاده قرار می گیرد.
اما زمانی که خطر ریزش خاک اطراف وجود دارد و عمق زیر زمین زیاد است، عایق به صورت افقی اجرا می گردد و از ریوار سازی، ملات سیمانی و ساخت تیغه ی محافظ استفاده می گردد.
امروزه عایق های رطوبتی متنوعی جهت عایقکاری دیوار زیر زمین در بازار عرضه می شوند که از مطلوب ترین آن ها برای این امر می توان به پشم سنگ، قیر، عایق های رطوبتی پیش ساخته، مواد نانو، پشم شیشه، ایزوگام، عایق های پلیمری و… اشاره نمود که هر کدام دارای کاربرد و ویژگی های منحصر به فردی می باشند.
از مهم ترین خصوصیات این عایق های رطوبتی که به دوام و طول عمر ساختمان کمک می کند شامل ضدآب و عدم نفوذ رطوبت به داخل بنا، ضد حریق، مقاومت در برابر فشار، ضد قارچ و جلبک، دوام و ماندگاری بالا و… می باشد.
استفاده از این عایق ها برای ساختمان هایی که در اکثر مواقع در معرض رطوبت هستند، کمک می کند تا از تخریب دیوار، چوب، سقف، کف ساختمان ممانعت شود و مانع از ایجاد پوسیدگی و فرسایش می گردد.
این مواد از رشد میکروب ها جلوگیری می نماید و به حفاظت از سلامت ساکنین ساختمان کمک شایانی می کند. همچنین سبب افزایش بهره وری انرژی می شود و از هدر رفتن انرژی گرمایشی جلوگیری می نماید.
عمر مفید ساختمان ها به کمک عایق های رطوبتی افزایش می یابد و کیفیت هوای داخلی را افزایش می دهد و از ایجاد مشکلات تنفسی و حساسیت بر اثر رطوبت ممانعت می کند.
بنابراین با استفاده از یک عایق رطوبتی با کیفیت جهت عایقکاری دیوار زیر زمین می توانید به مرور زمان هزینه های خود را کاهش دهید و از سلامت ساختمان خود اطمینان حاصل کنید.
عوامل متعددی در قیمت عایقکاری دیوار زیر زمین تاثیر گذار می باشند که از جمله آن ها می توان به متراژ زیر زمین، زیرسازی زیر زمین، نوع عایق بندی رطوبتی، تخصص افراد برای اجرا و… اشاره نمود.
البته کیفیت عایق و برندی که عایق رطوبتی مناسب برای زیر زمین را از آن تهیه می نمایید، در قیمت عایق کاری دیوار زیر زمین تاثیر گذار می باشد.
به طور کلی اگر یک عایق رطوبتی مطلوب و با کیفیت را جهت این کار انتخاب نمایید، علاوه بر این که از ساختمان خود محافظت می کنید، بلکه در هزینه ها و مصرف انرژی گرمایشی صرفه جویی می نمایید.
عایق پشم سنگ یک عایق رطوبتی با کیفیت و مقرون به صرفه جهت عایق کاری دیوار زیر زمین می باشد که به دلیل مزایایی مثل ضد حریق، ضد رطوبت، ضد قارچ، دوام و طول عمر بالا و... امروزه مورد توجه پیمان کاران قرار گرفته است.
شما می توانید با کیفیت ترین عایق پشم سنگ را با قیمت مناسب از برند سپاهان عایق فرداد تهیه نمایید. برای اطلاع از قیمت عایق پشم سنگ و استفاده از آن جهت عایق کاری دیوار زیر زمین، با مشاوران سپاهان عایق فرداد در تماس باشید.
از آن جایی که رطوبت و نم زدگی عامل مهم تخریب ساختمان محسوب می شود، بنابراین عایق کاری دیوار ساختمان یک امر حیاتی و مهم برای حفاظت از ساختمان ها می باشد و نقش به سزایی در عمر مفید ساختمان دارد.
عایق های رطوبتی بسیاری به ویژه پشم سنگ در بازار برای انجام عایقکاری دیوار زیر زمین عرضه می گردد که شما می توانید با توجه به نیاز و کاربرد، آن ها را برگزینید.
برای تهیه ی عایق پشم سنگ مطلوب جهت عایق کاری دیوار زیر زمین می توانید به سپاهان عایق فرداد مراجعه نمایید و با کمک مشاوره های لازم، انتخاب مناسب تری داشته باشید. ما در این مقاله هر آنچه لازم بود در رابطه با عایقکاری دیوار زیر زمین بدانید، شرح دادیم.