عایق الاستومری چیست؟ | بررسی انواع عایق الاستومریک

عایق الاستومری چیست؟ | بررسی انواع عایق الاستومریک

عایق الاستومری چیست؟ | بررسی انواع عایق الاستومریک

عایق الاستومری یکی از پرطرفدار ترین عایق های حرارتی در صنعت ساختمان سازی است که در جلوگیری از هدر رفتن انرژی کمک شایانی می کند.

 

عایق الاستومریک چگالش را کنترل نموده و مانع از نفوذ بخار می شود. موادی که در ساخت عایق الاستومری صوتی به کار می رود، در مقابل نفوذ رطوبت بسیار مقاوم می باشد.

 

معمولا از الاستومری عایق در تاسیسات سرمایشی و سیستم های تهویه استفاده می کنند. این عایق در انواع رولی و لوله ای در بازار عرضه می شود. در ادامه مطالب در سایت سپاهان عایق فرداد، شما را با این عایق پر کاربرد بیشتر اشنا خواهیم کرد.

 

 

عایق الاستومریک چیست؟

 

عایق الاستومری یک عایق پر کاربرد حرارتی_برودتی می باشد که از مهم ترین مواد تشکیل دهنده ی ان اتیلن و پروپن است‌‌‌. این مواد علاوه بر انعطاف پذیر بودن، استحکام بسیار بالایی دارند.

 

الاستومری عایق با محیط سازگاری خوبی دارد. از این رو جایگزین بسیار مناسبی برای عایق های معدنی حرارتی و برودتی قدیمی همانند پشم شیشه می باشد.

 

این عایق از اجزایی تشکیل شده است که فاقد هر گونه مواد مضر و زیان اور می باشد و سلامت انسان و محیط زیست را به خطر نمی اندازد.

 

بنابراین عایق بسیار مفیدی برای فعالیت های صنعتی و ساختمانی است. وجود ویژگی های منحصر به فرد عایق الاستومری دیوار، سبب شده است که این عایق در زمینه های مختلف نقش به سزایی را ایفا کند.

 

پایداری و مقاومت الاستومری عایق در برابر حرارت و رطوبت زیاد و همچنین گرد و خاک، بسیار بالاست. این عایق در فعالیت های تولیدی و صنعتی نیز بسیار پرکاربرد می باشد.

 

 

انواع الاستومری عایق - عایق الاستومریک چیست - عایق الاستومری صوتی
انواع الاستومری عایق – عایق الاستومریک چیست – عایق الاستومری صوتی

 

 

انواع عایق الاستومریک

 

این عایق در دو نوع الاستومری لوله ای و الاستومری رولی تولید و به بازار عرضه می شود. نوع رولی ان در ضخامت های مختلف و ابعاد بزرگ تر تولید می گردد و بیشتر جهت عایق نمودن لوله های بزرگ مثل لوله اسپیرال و سطوح بزرگ مثل مخازن اب، در کانال کشی و نصب کانال اسپیرال و… مورد استفاده قرار می گیرد.

 

از عایق الاستومری لوله ای نیز برای عایق کاری کانال فلکسیبل و لوله های خرطومی و… استفاده می کنند. در ادامه با هر دو نوع این عایق بیشتر اشنا خواهید شد.

 

 

عایق الاستومری رولی

 

عایق الاستومری رولی یک عایق حرارتی_برودتی بوده و دارای ساختار سلول بسته می باشد و برای عایق های قدیمی مثل پشم شیشه، جایگزین مناسبی است.

 

از ویژگی های منحصر به فرد این عایق، نصب آسان، تنوع در ضخامت، طیف عملکردی بسیار وسیع، قابلیت به کارگیری در فضا های داخلی و خارجی و… می باشد. در ادامه انواع آن را بررسی خواهیم کرد.

 

 

عایق الاستومری رولی پشت چسب دار

 

این عایق عملیات نصب را سرعت می بخشد. فرآیند نصب در عایق های قدیمی مثل پشم شیشه، دارای یک سری عوارض پوستی و تنفسی بوده و با سرعت کمی انجام می گیرد.

 

بنابراین امروزه با استفاده از عایق الاستومریک رولی پشت چسب دار، در زمان، هزینه و نیروی انسانی صرفه جویی کرده و عمل نصب را آسان می نماید.

 

 

عایق الاستومریک رولی با روکش آلومینیوم (پشت چسب دار)

 

برای سطوحی که در معرض نور خورشید می باشد و همچنین سطوحی که نیاز به مقاومت در مقابل صدمات فیزیکی را دارد، از این عایق الاستومری فویلدار استفاده می نمایند.

 

جهت این که فرآیند نصب با سرعت بیشتری انجام شود، این عایق رولی را به صورت پشت چسبدار نیز عرضه می نمایند.

 

 

عایق الاستومری رولی با روکش آلومینیوم

 

در محیط های خارجی از این الاستومری عایق استفاده می نمایند، زیرا در مقابل ضربه های مکانیکی و شرایط جوی، مقاومت بسیار خوبی از خود نشان می دهد.

 

 

عایق الاستومری رولی با روکش پروتکت بلک

 

در مکان هایی که رطوبت و یا الودگی بسیار زیاد است، جهت عایق کاری سیستم های گرمایشی و سرمایشی و سیستم های تهویه مطبوع، از عایق الاستومری با روکش پروتکت بلک استفاده می نمایند.

 

 

عایق الاستومری لوله ای

 

این الاستومری عایق از دسته عایق های حرارتی_برودتی می باشد که از چگالش در لوله های اب سرد جلوگیری می نماید و دمای سیستم های گرمایشی را حفظ می کند.

 

به علاوه این عایق مانع از زنگ زدن لوله های فلزی شده و از همه مهم تر سبب صرفه جویی در مصرف انرژی سیستم های سرمایشی و گرمایشی می گردد. عایق الاستومریک لوله ای در انواع ساده، با روکش الومینیوم، با روکش پروتکت بلک و سیلور وجود دارد.

 

 

عایق الاستومریک لوله ای مجهز به روکش پروتکت بلک و سیلور

 

این عایق ساختاری غیر متخلخل داشته و یک عایق حرارتی منعطف است که با پروتکت بلک و سیلور روکش شده است. این عایق پر کاربرد، در مقابل رطوبت، حرارت، آلودگی، استحکام بالایی دارد.

 

بیشترین کاربرد این عایق الاستومریک در زمینه ی ایزوله سازی مکان های دارای رطوبت و الودگی بالا می باشد.

 

 

عایق الاستومری لوله ای ساده

 

جهت جلوگیری از نفوذ قارچ و کپک، هدر رفتن انرژی و پروژه های صنعتی، مسکونی و تجاری از این عایق لوله ای استفاده می نمایند.

 

نحوه ی نصب الاستومری عایق ساده به این صورت است که دو لبه ی عایق را برش می زنند و روی قطعات قرار می دهند و در آخر با کمک چسب مخصوص عایق الاستومریک، ان را متصل می کنند.

 

 

عایق الاستومری لوله ای با روکش آلومینیوم

 

این عایق چگالش را در لوله های سرد کنترل می نماید و مصرف انرژی در سیستم های گرمایشی را تا حد زیادی کاهش می دهد.

 

از این عایق الاستومری فویلدار در لوله ی انتقال سیالات، لوله های گاز، لوله کشی هایی که در معرض تابش نور خورشید می باشند، استفاده می نمایند.

 

 

عایق الاستومری صوتی و ساده

 

در مراکز صنعتی و مسکونی، جهت این که از انتقال صدا از سقف، کف و دیوار ها جلوگیری نمایند، از این عایق الاستومری صوتی استفاده می کنند.

 

این عایق دارای ساختار سلولی و سطح متخلخل می باشد و در کاهش صوت نقش به سزایی ایفا می کند و از ورود سر و صدا های مزاحم به داخل ساختمان جلوگیری می نماید.

 

 

عایق الاستومری پشت چسب دار - مزایا عایق الاستومری دیوار - عایق الاستومری فویلدار
عایق الاستومری پشت چسب دار – مزایا عایق الاستومری دیوار – عایق الاستومری فویلدار

 

 

کاربرد عایق الاستومریک

 

  • سبب جلوگیری از هدر رفتن انرژی در سیستم های تبرید و گرمایشی استفاده می گردد.

 

  • جهت ممانعت از افت فشار درون داکت اسپیلت و کانال هوا مورد استفاده قرار می گیرد.

 

  •  برای بالا بردن استحکام و مقاومت کانال ها و تجهیزات استفاده می شود.

 

  • به عنوان عایق صوتی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

  • دارای یک سری برجستگی بر روی سطح خود بوده، از این رو سبب جلوگیری از ورود و خروج صدا از یک محیط به محیط دیگر می گردد.

 

در صنایع شیمیایی، صنایع نفت و گاز، اتصالات صنعتی، نیروگاه ها، مخازن ذخیره مواد شیمیایی، خطوط انتقال مواد شیمیایی، خطوط پالایش شیمیایی، مبدل های حرارتی، لوله های بخار و… کاربرد دارد.

 

 

مزایای عایق الاستومریک

 

  • انعطاف پذیر و دارای وزن سبک

 

  • دارای ضریب انتقال حرارت پایین

 

  • صرفه جویی در مصرف انرژی

 

  • عملیات نصب بسیار آسان

 

  • مقاومت بالا در مقابل رطوبت و فشار

 

  • مقاومت بالا در مقابل خوردگی و رشد قارچ و کپک

 

  • ضد حریق

 

  • بدون HFC، CFC، HCFC و گرد و غبار و الیاف

 

  • هیچ گونه حساسیت تنفسی و پوستی برای نصاب ایجاد نمی کند.

 

  • نگهداری و نظافت این عایق بسیار آسان می باشد.

 

  • قابلیت رنگ پذیری با رنگ روغنی

 

  • دوام و طول عمر بالا

 

  • مقرون به صرفه

 

  • عایق صوتی بسیار خوب برای جذب اصوات

 

 

مواد مورد نیاز جهت نصب عایق الاستومری

 

مواد و وسایل مورد نیاز جهت نصب این عایق شامل:

 

  • چسب مخصوص الاستومری عایق

 

  • نوار درزگیر چسب دار

 

  • نوار درزگیر آلومینیوم

 

  • نوار درزگیر برزنتی

 

  • نوار درزگیر پلیمری

 

 

عایق الاستومری لوله ای ساده - محاسبه ضخامت عایق الاستومری - دستمزد اجرای عایق الاستومری - الاستومری عایق
عایق الاستومری لوله ای ساده – محاسبه ضخامت عایق الاستومری – دستمزد اجرای عایق الاستومری – الاستومری عایق

 

 

نحوه ی نصب عایق الاستومری

 

همان طور که گفتیم، طریقه ی نصب این عایق بسیار سریع و آسان انجام می شود و دلیل ان دارا بودن خاصیت ارتجاعی و سبک بودن الاستومری عایق می باشد.

 

بنابراین لازم نیست همیشه برای نصب این عایق حتما نیرو های متخصص دست به کار شوند. با رعایت یک سری نکات حین کار و اتمام کار، می توانید برای نصب این عایق اقدام کنید و عملکرد خوبی داشته باشید.

 

در مرحله ی اول لازم است سطحی را که قصد دارید عایق کاری کنید، کاملا تمیز نمایید. زیرا وجود هر گونه آلودگی مانع از چسبندگی درست عایق بر روی سطح می شود. پس می بایست وسایل مورد نیاز مثل خط کش، چسب مخصوص الاستومری عایق و… را آماده کنید.

 

در برخی موارد می توان به جای استفاده از چسب عایق برای نصب و اجرا، از عایق الاستومری پشت چسب دار استفاده نمود که کار را بسیار آسان می کند.

 

لازم است از این موضوع اطلاع داشته باشید که برای کار با عایق الاستومریک لوله ای ساده، نباید چسب مخصوص عایق را روی سطح لوله بزنید. می بایست لبه ی عایق را که به شکل طولی روی لوله ی مورد نظر قرار گرفته است، چسب کاری کنید.

 

 

نکات کلیدی برای نصب عایق الاستومریک

 

مسئله ی مهمی که می بایست در فرآیند نصب و اجرا عایق الاستومری به آن توجه کنید، ضخامت لایه های این عایق می باشد. اندازه گیری عایق می بایست بر مبنای محیط مورد نظر باشد و بر این اساس برش های لازم انجام شود.

 

باید دقت داشته باشید که لایه های الاستومری عایق در محل نصب هرگز کشیده و یا فشرده نشود. اگر می خواهید به نصب این عایق در محیط های پیچیده تری بپردازید، لازم است که از ابزارهای تخصصی استفاده نمایید.

 

استفاده از شابلون در چنین شرایطی کار شما را بسیار آسان نموده و دقت عمل نصب را تا حد زیادی افزایش می دهد. در عایق کاری لوله های موتورخانه می بایست درز بین دو سر الاستومری عایق، با کمک نوار های درزگیر پر شود.

 

بنابراین این نوار ها باید به شکلی سطح را پوشش دهند که لایه های عایق فشرده نگردند. زیرا در صورت فشردگی لایه های عایق، خواص لایه و قابلیت های آن از بین می رود.

 

اگر سطحی که قصد عایق کاری آن را دارید، در معرض نور خورشید قرار دارد، می بایست از عایق الاستومریک لوله ای آلومینیومی استفاده نمایید.

 

 

رنگ های مخصوص الاستومری عایق

 

یک سری رنگ های پلیمری (Polymer Coating) جهت پوشش نهایی الاستومری عایق طراحی گردیده و در رنگ های آبی، طوسی، سفید، قرمز و… در بازار وجود دارند. این رنگ ها در مقابل تابش آفتاب مقاوم بوده و از رسیدن اشعه UV به سطح پلیمر جلوگیری می کند.

 

همچنین این رنگ ها مقاومت عایق را در مقابل شعله ی آتش و صدمات فیزیکی بالا می برند. رنگ های مخصوص الاستومری عایق را می توان بعد از اتمام عایق کاری، برای زیبایی و همچنین مشخص کردن لوله های اب گرم و سرد استفاده نمود.

 

 

محاسبه ضخامت عایق الاستومری

 

در امر عایق کاری، پس از ان که الاستومری عایق را برگزیدید، حال می بایست به محاسبه ضخامت عایق بپردازید.

 

نرم افزار محاسبه ضخامت عایق الاستومری با دریافت پارامتر های موثر بر آیتم، ضخامت و شرایط عایق کاری را محاسبه می نماید. این پارامتر ها شامل ضریب انتقال حرارت عایق، متر مربع لوله ای که تصمیم به عایق کاری آن داریم، متراژ و… هستند.

 

با محاسبه ی ضخامت می توان حداکثر کارایی و عملکرد را از الاستومری عایق کسب نمود. به طور کلی ضخامت این عایق در دو حالت عایق خطوط انتقال هوا و عایق لوله با در نظر گرفتن شرایط محیطی مختلف تعیین می شود.

 

 

دستمزد اجرای عایق الاستومری

 

دستمزد اجرای عایق الاستومری به عواملی مثل ابعاد پروژه، محل جغرافیایی، تجهیزات مورد استفاده و… بستگی داشته و متفاوت است. پروژه های بزرگ تر مسلماً دستمزد بالاتری دارد، زیرا زمان اجرا عایق الاستومری طولانی تر بوده و نیاز به تخصص بیشتر دارد.

 

به علاوه سطوح غیر منظم و ساختار های پیچیده نیز به دلیل نیاز به زمان و فعالیت بیشتر، دستمزد اجرای بالاتری دارند.

 

عوامل دیگری مثل کیفیت مواد و نوع آن و موادی که مورد استفاده قرار می گیرد نیز در میزان دستمزد اجرای الاستومری عایق تاثیرگذار خواهد بود. مشخص است که مواد با کیفیت دارای قیمت بالاتری بوده و هزینه ی عایق کاری ساختمان را افزایش می دهد.

 

 

خرید عایق الاستومری

 

برای خرید الاستومری عایق اگر چه قیمت بسیار دارای اهمیت است، اما نباید کیفیت را فدای قیمت کنید. سعی بر این باشد عایقی را که انتخاب می کنید، دارای کیفیت بالا و برند معتبر باشد تا بهترین عملکرد را از ان دریافت کنید.

 

سپاهان عایق فرداد ارائه دهنده ی بهترین و با کیفیت ترین عایق های ساختمانی از جمله پشم سنگ بوده و البته در زمینه عایق الاستومری به شما، بهترین خدمات مشاوره را ارائه می نماید. شما می توانید برای خرید عایق مورد نظر، از مشاوران ما در این زمینه کمک بگیرید.

1 نظر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.