- 03142643184
- اصفهان - نجف آباد - خیابان شریعتی شرقی سه راه فرهنگ ساختمان اداری نگین
از مخازن پلی اتیلن معمولا جهت نگهداری و ذخیره ی آب استفاده می نمایند. بنابراین عایق کاری مخازن پلی اتیلن برای جلوگیری از تبخیر و یخ زدگی، بسیار دارای اهمیت است.
علاوه بر آب، برخی سیالات دیگر نیز درون این مخازن ذخیره می شوند. به علاوه زمانی که می خواهند مایعات را جابه جا کنند نیز این مخزن گزینه ی بسیار مناسبی می باشد.
از دیگر کاربرد های مخازن پلی اتیلن، استفاده در صنعت کشاورزی، ساختمان سازی، تولید محصولات شیمیایی و… است. در بازار این محصول را با نام مخزن پلیمری نیز می شناسند. با وجود کاربرد بسیار این محصول، عایق کاری مخازن پلی اتیلن نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.
با عایق کاری مخازن پلی اتیلن، سیالات به خوبی در سرما و گرمای شدید، بدون یخ زدگی و تبخیر در مخزن باقی می مانند. اهمیت این موضوع بیشتر زمانی مشخص می شود که شما در مناطق پر باران و سرد زندگی می کنید و نگران نگهداری سیالات مورد نیاز هستید.
در چنین مواقعی برای ذخیره مایعات، اولین چیزی که به ذهنتان می رسد، استفاده از مخازن پلی اتیلن است که در چنین شرایطی مقاومت خوبی دارد. اما قبل از آن می بایست به فکر مقاوم سازی و عایق کاری این مخازن باشید تا بتوانید مایعات مورد نیاز را با کیفیت بهتری نگهداری نمایید.
در ادامه ی مطالب در سایت سپاهان عایق فرداد، اطلاعات شما را در در زمینه ی عایق کاری مخازن پلی اتیلن و اهمیت آن افزایش خواهیم داد.
فهرست محتوا
Toggle
در سال های قبل برای نگهداری و ذخیره ی مایعات به خصوص آب، از مخازن فلزی استفاده می کردند. این مخازن فلزی اگر چه هزینه ی کمتری دارند اما بر اثر گرما و سرمای شدید، دچار تغییرات دمایی بسیاری می شوند و معمولا در برابر برخی مواد شیمیایی واکنش پذیر هستند.
وجود چنین مسائلی سبب شده است که افراد بیشتر به سمت مخازن پلی اتیلن روی آورند و توجه آن ها به سوی مخزن های پلاستیکی جلب شود. اما نکته ای که در این مخزن ها دارای اهمیت است، این است که معمولا آن ها را در فضاهای باز و در هوای آزاد قرار می دهند.
بنابراین در معرض نور خورشید بوده و با برف و باران نیز در تماس هستند. در نتیجه همیشه تحت تاثیر سرما و حرارت بوده و لازم است جهت تنظیم دمای مواد داخل مخازن، فکر اساسی کرد.
در صورتی که مایع درون تانکر، آب باشد، با تغییرات دما دچار یخ زدگی و یا تبخیر شده و در صورتی که مایع داخل آن، مواد شیمیایی باشد، در برابر تغییرات دمایی خاصیت خود را از دست خواهد داد. با عایق کاری مخازن پلی اتیلن می توان ماهیت مواد درون آن را حفظ کرده و در مقابل تغییرات دمایی از آن محافظت نمود.
عایق کاری مخازن پلی اتیلن یکی از متداول ترین و پرطرفدار ترین راه های پیشگیری از تبخیر و یخ زدگی سیالات درون مخزن است. در واقع در این روش، بدنه ی مخزن را به وسیله ی ماده ای مناسب پوشش می دهند تا جلوی اتلاف گرمای داخل مخزن را بگیرند.
باید فرآیند عایق کاری با وسواس و دقت خاصی انجام شود، در غیر این صورت عملکرد آن قابل قبول نخواهد بود. باید به این نکته هم توجه کنید که این عایق کاری و پوشش ها، وابسته به شرایط محیط هستند و لازم است در برخی مناطق، پس از گذشت مدت معینی، به طور مجدد به تعویض و یا ترمیم عایق ها پرداخت.
هر زمانی که صحبت از عایق کاری مخازن پلی اتیلن می شود، اولین چیزی که به ذهن افراد می رسد، این است که کدام عایق برای این مخازن مناسب تر است؟
عایق های پر کاربرد فراوانی در این خصوص وجود دارد که شما بسته به نیاز و کارایی که مدنظرتان است، می توانید با کسب اطلاعات از آن ها، بهترین انتخاب را داشته باشید.
انواع عایق پشم سنگ(پشم سنگ تخته ای، پشم سنگ لوله ای، پشم سنگ رولی و …) یکی از عایق های پرطرفدار و محبوب است که به دلیل کاربرد و کیفیت بالا، امروزه انتخاب بسیاری از افراد می باشد. این عایق به دلیل مقاومت بسیار بالا در مقابل رطوبت و حرارت، همچنین سرمای شدید، مانع از یخ زدگی و تبخیر و… می شود.
سپاهان عایق فرداد، ارائه دهنده ی با کیفیت ترین عایق پشم سنگ می باشد و افراد می توانند با مشاوره و خدمات ویژه، در انتخاب و تهیه ی این عایق موفق تر عمل کنند.
همان طور که در قسمت قبل گفتیم، جهت عایق کاری مخازن پلی اتیلن می بایست در ابتدا شرایط محیطی این مخزن ها را مورد بررسی قرار دهید. شرایط محیطی در واقع همان هوای در تماس با مخازن، برف و باران، تغییرات آب و هوایی در طول سال، رخداد های طبیعی و… هستند.
پس از این که شرایط خارجی تانکر ها را مورد بررسی قرار دادید، حال لازم است از خصوصیات و ماهیت مایعاتی که قصد ذخیره ی آن ها در درون مخازن پلی اتیلن را دارید، با خبر شوید.
حتی اگر مایعی که در نظر گرفته اید آب باشد، باز هم در شرایط و مناطق مختلف، دارای ویژگی های یکسان نخواهد بود. مثلا آب آبیاری و امور ساختمانی در مقایسه با آب شرب از حساسیت کمتری برخوردار می باشد.
به طور مثال آبی که در ترکیب مواد و صنعت مورد استفاده قرار می گیرد، دارای شرایط خاص است. بنابراین لازم است قبل از عایق کاری مخازن پلی اتیلن، اثرپذیری و واکنش پذیری مایعات نسبت به عایق مورد نظر را کاملا بررسی نمود.
قدم بعدی در عایق کاری مخازن پلی اتیلن، زیرسازی است. در یک سری موارد لازم است جهت عایق کاری تانکر آب، به زیرسازی آن پرداخت. مثلا برای اجرای ایزوگام، نباید سطح خارجی مخزن، هیچ گونه گرد و غبار و سنگ ریزه ای داشته باشد و یا سطح زیر اپوکسی بین فنول باید کاملا خشک و فاقد هر گونه رطوبت باشد.
بنابراین زیرسازی های لازم، متناسب با نوع عایقی که بر می گزینید، می بایست به خوبی انجام شود. مرحله ی آخر، اجرای عایق اصلی می باشد. می بایست عایق مورد نظر به خوبی و با دقت خاصی انجام گیرد تا کارایی خود را از دست ندهد. همچنین باید زمان معینی برای استحکام کامل و سفت شدن عایق در نظر گرفته شود.
به هیچ عنوان سریعاً پس از عایق کاری مخازن پلی اتیلن، از آن استفاده نکنید، زیرا امکان دارد عایق مورد نظر با مایع درون مخزن واکنش داده و یا سبب از بین رفتن اثر عایق شود. بنابراین مدتی را برای استحکام عایق و آماده شدن آن در نظر بگیرید.
یکی از روش های رایج برای عایق کاری مخازن پلی اتیلن که سبب کاهش نوسان ها و تنظیم حرارت آن می شود، عایق کاری به روش دستی می باشد. این روش ابتدا توسط کشور هندوستان ابداع شد و سپس در سراسر جهان گسترش یافت.
مواد مورد نیاز برای عایق کاری مخازن پلی اتیلن با حجم ۱۰۰۰ لیتر، حدود چهار کیلوگرم سنگ آهک (کربنات کلسیم پودر شده) و دو کیلوگرم چسب چوب یا چسب سفید می باشد که می توانید به راحتی از فروشگاه های ابزار فروشی آن ها را تهیه کنید.
این مقادیر با توجه به تغییرات دمایی فضای اطراف مخازن پلی اتیلن و حجم آن ها، کم یا زیاد می شود. در ادامه، مراحل عایق کاری مخازن پلی اتیلن به روش دستی را به ترتیب توضیح خواهیم داد.
یک سطح پلاستیکی را برداشته و مقداری کلسیم کربنات را به همراه آب در آن بریزید و به خوبی و با دقت هم بزنید تا کاملا ترکیب گردد. باید مواد آنقدر به خوبی ترکیب شود که هیچ گونه تکه های جامد و سفت در آن باقی نماند و یک خمیر یکنواخت به دست آید.
بعد از این که ماده ی مورد نظر یکنواخت شد، حال یک و نیم کیلوگرم چسب را به خمیر خود اضافه نمایید و به مدت ۵ دقیقه به هم زدن مواد ادامه دهید تا ماده ی اولیه ی عایق کاری مخازن پلی اتیلن به دست آید.
در این مرحله ی عایق کاری، باید به کمک یک قلمو مخصوص، تمام سطوح خارجی مخزن و درز های اتصال آن را با این ماده ای که به دست آوردید، آغشته نمایید.
اگر مخزن های مورد نظر در معرض مستقیم آفتاب هستند، لازم است که تمام بخش های آن عایق بندی شود. اگر لوله های ورودی و خروجی مخزن نیز با این مواد عایق کاری شود، بهتر است.
بعد از گذشت ۲۴ ساعت، باقی مانده ی چسب را به همراه ۵۰۰ گرم کلسیم کربنات ترکیب نمایید و مانند روز قبل به سطح مخزن بزنید. در این قسمت توجه شما بیشتر می بایست به قسمت هایی باشد که لایه ی نازک تری از عایق را دارا می باشند تا سطح عایق بندی کاملا یکنواخت شود.
با عایق کاری مخازن پلی اتیلن به روش دستی، می توان تا حد زیادی از نوسان دما جلوگیری نمود. در فصل تابستان شهر هایی که آب و هوای گرم و خشک دارند، دچار نوسانات دمایی بیشتری هستند.
بنابراین با عایق کاری تانکر ها و مخازن می توان، تغییرات دمای سیالات درون تانکر ها را به کمتر از پنج درجه سانتی گراد رساند. البته باید بدانید که این عایق ها به صورتی هستند ک پس از گذشت ۳ الی ۴ ماه تا حدودی خاصیت عایق بودن خود را از دست خواهند داد و لازم است مجدداً به عایق کاری مخازن پرداخت.
امروزه اگر توجه کرده باشید، بسیاری از افراد جهت عایق کاری مخازن پلی اتیلن، از مواد معدنی و یا پشم شیشه استفاده می نمایند. دلیل استفاده از مواد معدنی یا پشم شیشه این است که این مواد دارای ضریب انتقال حرارت پایینی بوده و در مقابل دمای بالا و پایین، مقاوم می باشند.
چنین خاصیتی سبب شده است که با عایق کاری مخازن پلی اتیلن، بدنه ی خارجی آن و همچنین مایع درون مخزن دچار تغییرات دمایی نشود. پشم سرامیک نیز اگر چه قیمت بالاتری برای مصرف کنندگان دارد، اما به دلیل تحمل حرارتی بالا، ضخامت کمتر، جنس مقاوم و عمر طولانی نیز انتخاب بسیاری از افراد برای عایق کاری مخازن است.
پشم سنگ نیز از دیگر عایق های مورد استفاده جهت عایق کاری مخازن می باشد که دوام و طول عمر آن بسیار بالاست و در مقابل حریق بسیار مقاومت دارد و از پیش روی آتش و تغییرات دمایی مواد درون مخزن جلوگیری می نماید.
عایق کاری تا حدود زیادی سبب کاهش هزینه ها و اتلاف حرارت می شود. مواد درون مخازن عایق کاری شده بدون تغییرات، تبخیر و کاهش باقی می مانند و می توان هر زمان از آن ها استفاده نمود. بنابراین همین ماندگاری و دوام مواد سبب کاهش اتلاف هزینه ها می شود.
با عایق کاری مخازن تا حدود زیادی تولید گاز و دی اکسید کربن کاهش می یابد. از طرفی میزان موادی که توسط تنفس خازن ممکن است از دست رود، نیز کاهش یافته و همین امر به حفظ محیط زیست کمک شایانی می کند.
همان طور گفته شد، عایق کاری مخازن پلی اتیلن، مانع از گرم شدن و یخ زدگی مواد درون آن می شود. علاوه بر آن، با عایق کاری، نیاز به سرمایش مواد ذخیره شده نیز کاهش می یابد.
عایق کاری مخازن سبب مقاوم سازی آن ها در مقابل حرارت های بالا و تغییرات دمایی می شود. بنابراین هم مخزن و هم مواد درون آن به خوبی باقی می مانند. اکثر این عایق ها ضد حریق هستند و در چنین مواقعی از آسیب درون مخازن جلوگیری می نمایند.
انتخاب این عایق ها و طراحی دقیق آن ها بر اساس محل قرارگیری این مخازن، نوع ماده ی ذخیره شده در آن ها، ایزومتریک و… می باشد.
می توان مخزن ها را به صورت ۴ لایه فوم دار پلاستونیک خریداری نمود. در این حالت مخازن به صورت فوم دار و عایق دار تولید می گردند. این لایه های فوم روی مخازن، مانع از انتقال حرارت به داخل می شود، بنابراین مواد طی زمان طولانی ثابت باقی می مانند.
مخزن هایی که به رنگ سیاه هستند، در معرض نور خورشید؛ نور تابیده شده را به گرما تبدیل می کنند. همین امر سبب می شود که آب داخل مخزن بالای صفر نگه داشته شود. در مناطق سردسیر، معمولا از این نوع مخازن استفاده می نمایند.
به این دلیل که این مخازن گرما را جذب و به داخل انتقال می دهند، بنابراین در مقابل یخ زدگی مقاوم می شوند. ظرفیت گرمایی این مخازن نیز بالا بوده و کمک می کند تا مایع داخل مخزن به صفر درجه و کمتر از آن نرسد.
توصیه می شود در مناطق بسیار گرم و در فصل تابستان، برای روی این عایق ها از سایبان استفاده کنید.
شکل مخزن در یخ زدگی مایع درون آن می تواند تاثیرگذار باشد. معمولا مخازنی که سطح بالایی آن ها صاف است، در اثر بارندگی ها، آب بر روی آن ها جمع شده و ممکن است بر اثر سرما یخ بزند.
در نتیجه دمای مایع درون این تانکر ها کاهش یافته و احتمال یخ زدن آن ها بسیار بالاست. پس مخازنی مناسب تر است که بالا و بدنه ی آن شیب دار باشد. مخازن پلی اتیلن عمودی و افقی، انتخاب بهتری در مقایسه با مخازن مکعبی شکل می باشند.
اگر مخزن بزرگ تر و حجیم تر باشد، مایع درون آن نیز دیرتر دچار یخ زدگی می شود. همچنین اگر مخازن به صورت مکرر پر و خالی شوند، جریان ایجاد شده و یخ زدگی اتفاق نمی افتد.
آب داخل لوله های مخازن زودتر از آب داخل خود مخزن دچار یخ زدگی می شود. اگر آب درون لوله ها یخ بزند، دیگر امکان گردش آب وجود ندارد. پس لازم است با استفاده از نوار های گرمایشی، پشم شیشه، عایق های لاستیکی و… لوله ها عایق کاری کرد.
یکی دیگر از راه هایی که می توان از یخ زدگی مخازن جلوگیری نموده دفن کردن آن ها در زیر خاک است. البته باید از مخزن هایی که مخصوص دفن کردن زیر خاک هستند، استفاده نمود که آن ها را به عنوان مخازن دفنی می شناسند.
اگر از مخازن معمولی جهت این کار استفاده می نمایید، لازم است برای آن ها دیوار و اتاقک تعبیه نموده و مخزن را داخل آن ها قرار دهید.
اگر چه در برخی مواقع عایق کاری مخازن پلی اتیلن جدی گرفته نمی شود، اما این کار در کاهش اتلاف هزینه ها و تغییرات دما نقش به سزایی دارد. با عایق کاری مخازن پلی اتیلن، کیفیت مواد درون آن ها حفظ شده و ماهیت و خصوصیات مواد تغییر نخواهد داشت.
بنابراین مایع درون این مخزن ها همیشه بهترین فرم را دارند و در زمان مصرف نیازی نیست به تغییر حالت و تنظیم دما بپردازید. با انجام این عمل، در دراز مدت در مصرف انرژی، وقت و هزینه ی خود صرفه جویی می کنید.
جهت تهیه ی عایق های با کیفیت می توانید به سایت سپاهان عایق فرداد مراجعه کرده و خدمات و مشاوره های لازم را دریافت نمایید.