- 03142643184
- اصفهان - نجف آباد - خیابان شریعتی شرقی سه راه فرهنگ ساختمان اداری نگین
آیا در مورد عایق اپوکسی چیزی شنیده اید؟ عایق رطوبتی اپوکسی یک نوع پوشش محسوب می شود که به حفاظت از سازه به ویژه کف ساختمان کمک شایانی می کند و مانع از ایجاد آلودگی و گرد و غبار و تخریب کف می شود.
از آن جایی که این محصول به صورت یکپارچه است، از این رو بعد از این که اجرا گشت و کاملا خشک شد، مانع از تجمع میکروب ها می شود و از آن در صنایع دارویی به عنوان کفپوش بهداشتی استفاده می نمایند.
ما در ادامه ی مقاله در سایت سپاهان عایق فرداد، هر آنچه لازم است در رابطه با عایق اپوکسی بدانید، به صورت کامل شرح خواهیم داد.
فهرست محتوا
Toggle
هر نوع از عایق اپوکسی را مطابق به فضا و مکانی که قصد اجرای در آن را دارند، انتخاب می نمایند. به طور کلی انتخاب عایق رطوبتی اپوکسی باید بر اساس عواملی مثل فشار وارد بر سطح، میزان رفت و آمد و… می باشد.
انواع عایق رطوبتی اپوکسی شامل عایق اپوکسی بیمارستان، عایق اپوکسی صنعتی، عایق اپوکسی آنتی استاتیک، کفپوش اپوکسی پارکینگ، کفپوش اپوکسی آنتی باکتریال می باشد. کفپوش اپوکسی تشکیل شده از سه لایه می باشد که لایه ی اول بر روی سطح ریخته می شود.
لایه ی دوم دارای ضخامت دو میلی متری و لایه ی سوم دارای ضخامت یک تا دو و نیم میلی متر می باشد. عایق اپوکسی سطحی با دوام و مقاوم را ایجاد می نماید و توانایی تحمل بار های سنگین را دارا می باشد و می توان آن ها را در کاربرد های تجاری و صنعتی به کار برد.
بسیاری از انبار ها، سایت های صنعتی، ساختمان های تجاری و مسکونی و… جهت ایمنی و ایجاد یک شرایط استاندارد و ایمن برای کارکنان و تجهیزات از عایق رطوبتی اپوکسی استفاده می کنند.
در مرحله اول می بایست به آماده سازی سطح بپردازیم. این مرحله شامل پاکسازی و تمیز کردن هر گونه غبار و خاک و چربی و… از سطح مورد نظر می باشد و برای ایجاد یک سطح یکدست و صاف آن را می تراشند تا چسب اپوکسی به راحتی بچسبد.
در مرحله ی دوم می بایست جهت ممانعت از نفوذ رطوبت لایه ای را اعمال نمود تا بخار و رطوبت نتواند به کف نفوذ کند. مرحله ی سوم اعمال اپوکسی رزین می باشد.
جهت انجام این امر مایع اپوکسی را روی سطح مورد نظر می ریزند و کمی زمان می دهند تا کاملا خشک گردد. در آخر، لایه ی پایانی را بر روی عایق اپوکسی اعمال می نمایند تا سطح مورد نظر کاملا براق و صاف گردد.
این کفپوش در برابر رطوبت و نم زدگی بسیار مطلوب است، می توان از آن در کف، دیوار ها و سقف برای جلوگیری از نم زدگی استفاده نمود. همچنین از عایق رطوبتی اپوکسی در دیوار پارکینگ ها، دیوار های حائل، ایزولاسیون استخر های کاشی شده، سرویس های بهداشتی، آب نماها و…استفاده می کنند.
رزین اپوکسی محصولیست که جهت عایق کاری برد ها و قطعات الکتریکی به کار می گیرند. این مواد پس از خشک شدن کامل، قابل انعطاف و نرم می شوند و می توان آن ها را جهت تعمیرات از قطعات جدا نمود.
مقاومت الکتریکی رزین اپوکسی بسیار بالا بوده و جهت عایق بندی قطعات الکتریکی مانند برد های مخابراتی(PCB)، برد های الکترونیکی، سیم پیچ های الکتریکی و… مورد استفاده قرار می گیرند.
از آن جایی که این مواد دارای قدرت چسبندگی بالا، مقاومت رسانایی خوب، استحکام مکانیکی مطلوب، مقاومت رسانایی، شفافیت مناسب و… می باشد، در صنعت طرفداران بسیاری پیدا کرده است.
مقاومت ولتاژ شکست مطلوب، ضد آب، توانایی اجرا در رنگ های متنوع، مقاومت در برابر مواد شیمیایی، قابلیت ترکیب با پر کننده های معدنی متفاوت، مقاومت در برابر شوک های الکتریکی و حرارتی و… سبب شده است تا این مواد در مقابل رزین های دیگر معروف تر گردد.
یکی از مهم ترین بخش های مهم ساختمان پشت بام است که می بایست بهترین مصالح را برای ساخت آن به کار برد. یکی از مطلوب ترین مصالح برای استفاده در پشت بام ساختمان های مدرن، قطعا عایق رطوبتی اپوکسی می باشد.
از آن جایی که از پشت بام جهت ایجاد روف گاردن، فضاهای تفریحی استفاده می نمایند. از این رو به کار بردن کفپوش اپوکسی به دلیل وزن سبک، فشاری به ساختمان وارد نمی کند و به علت خاصیت ضد حریق، از پیش روی آتش جلوگیری می نماید.
از آن جایی که مزایا و کاربرد عایق اپوکسی در صنعت ساختمان سازی، برای ساخت ساختمان های مدرن بسیار زیاد می باشد، امروزه افراد بیشتری از عایق رطوبتی اپوکسی جهت عایق کاری پشت بام بدون ایزوگام استفاده می نمایند.
قیمت عایق اپوکسی وابسته به عواملی مثل کیفیت کار، نوع، متریال به کار رفته، برند عایق و… می باشد. از مهم ترین عوامل وابسته در قیمت عایق اپوکسی عبارتند از:
عایق اپوکسی نیز یکی از عایق های رطوبتی مثل عایق پشم سنگ، انواع ایزوگام، قیرگونی، مواد نانو و… می باشد که امروزه در صنعت ساختمان سازی بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
از آن جایی که عایق رطوبتی اپوکسی ضد حریق و رطوبت می باشد، مانع از نم زدگی سقف و دیوار ها شده و در صورت آتش سوزی، مانع از پیش روی آتش می شود.
از آن جایی که این مواد دارای وزن کمی می باشند، می توان آن ها را در پشت بام ساختمان به راحتی اجرا نمود، بدون آن که به ساختمان فشاری وارد کند. از آن جایی که نصب و اجرای عایق اپوکسی در زمان کم و به راحتی انجام می گیرد.
از این رو پیمانکاران به سوی این عایق تمایل پیدا کرده اند. ما در این مقاله در سایت سپاهان عایق فرداد و هر آنچه لازم بود در رابطه با عایق اپوکسی و کاربرد های آن بدانید، به طور کامل شرح دادیم.